Meer over het Vizeum netwerk

Media wordt meer en meer doorzoekbaar, beïnvloedbaar, sociaal gedreven en transactie gericht. Met een verbeterd inzicht in hoe mensen zich gedragen kan Vizeum met media de business van onze klanten aantoonbaar laten groeien. De missie van Vizeum is om de zakelijke uitdagingen van onze klanten tot een oplossing te brengen vanuit innovatie en ze te helpen het ware potentieel te doorzien van alle nieuwe beschikbare mogelijkheden. Of de insteek nu vermakelijk of praktisch is, Vizeum maakt communicatie relevanter en daardoor effectiever. Bij Vizeum draait het allemaal om het leveren van simpele strategieën die op briljante wijze worden geactiveerd.

Vizeum: SOLVING BUSINESS CHALLENGES THROUGH MEDIA

Ontdek meer op vizeum.com Bekijk onze internationale locaties

Hertog Jan Ongekend

Uitdaging
Het bevestigen van het vakmanschap en de kleinschaligheid van Hertog Jan en zijn brouwers. Stijging van de verkoop van speciaalbier. De mediadoelstelling voor deze campagne: sterke focus op storytelling onder de authentic explorers.

Concept
Het concept is bedacht door The Valley. Het doel was om niet te beweren maar te bewijzen. Met bijzondere ervaringen. Hertog Jan Ongekend: Eerst proeven, dan ontdekken. Niets aan de verpakking geeft weg wat erin zit. Zelfs de naam is een code. Pas nadat je hebt geproefd hebt, onthult de brouwer in zijn notitie en een speciale video wat voor bier je gedronken hebt. Verhaal, verpakking en product vormen zo samen de campagne.

Strategie & middeleninzet
Door middel van 3 fases (pre-launch, launch en sustain) de doelgroep voorbereiden op de Ongekend serie.

  • Pre-launch: In de pre-launch is het doel om via storytelling de doelgroep te teasen dat er iets aankomt.
  • Launch: Wanneer Ongekend wordt gelanceerd awareness genereren middels video’s, foto’s en sponsored articles.
  • Sustain: De doelgroep die de launch middelen heeft gezien retargeten met de onthullingsvideo.

Resultaten
Ongekend was met € 14,99 één van de duurste Nederlandse speciaalbieren ooit. Toch werden er 38.879 kruiken verkocht. Hertog Jan verkocht tijdens de campagneperiode 27% meer speciaalbier dan in 2014.